Wednesday, June 20, 2012

The Doctor Words Kill Me


Assalamualaikum!! Haeip!! *lelambai sambil lelompat bintang sambil shuffle lagu ‘I’ll Be Back’* Kurang sungguh keasaman aku ni, nama je dak UIA, lepas bagi salam terus lelompat bintang bagai siap dengan shuffle sekali, pehal lu anak Encik Elias ni. Ohh sebut jer Encik Elias, HAPPY FATHER DAY ABAH, semoga Allah panjangkan umur abah and may Allah bless Abah, always. And Encik Abah is the best father in these worlds. Nampak x ‘s’ kat belakang tu, nak cakap betapa the bestnya Encik Abah aku. 

Btw, tadi aku pergi jumpa doctor, *main point sebenar nak cerita pasal jumpa doctor* tapi bukan sebab gastrik ke apa ke sebab utamanya mata belah kanan aku cam berair, I guess, it’s because of Eczema or malay words nya ‘Resdung’. Masa aku mula mula masuk jumpa doctor tu, aku dah tersenyum senyum dah, mesti doctor tu cakap aku ni xnampak macam sakit pon siap senyum senyum macam jumpa Fauziah Gous je. Well hello, aku sakit mata, bukan mulut. Aku masuk je, doctor tu terus panggil nama penuh aku siap binti Encik Abah aku lagi, pastu tanya aku, do you have any problem Nor Ain? *sambil tengok buku report aku, typical doctor laa kan*  Boleh pulak dia tanya aku ada problem kr x, kalo xde problem, xdenya aku sesaja datang nak lepak dekat clinic, nak tanya khabar staf staf dekat situ, ingat aku ni banyak masa sangat ke nak bertanya khabar bagai, dia ingat aku saja saja ke datang nak jumpa dia, kalau dia Lisa Surihani boleh juga aku minta autograph. LOL~~ . nasib baik aku xgelak guling guling depan doctor tu. Aku pon explain laa hajat sebenarnya kedatangan aku ke clinic tu. *sambil buat muka sedih macam mata aku sikit je lagi nak buta*

Doctor: *ambik torchlight, suluh mata aku* Are you wearing eyeliner?
Me: ohh yup
Doctor: you maybe got an allergic with the eyeliner, I thinkbyou shouldn’t wear it because it’s affected your eyes, is it your eyes itchy? 

Bila doctor cakap aku allergic dengan eyeliner, aku rasa macam di tampar tampar oleh Hagrid je. Pastu aku rasa cam xnak hidup dah *ayat aku over the very gila*, bila doct tu cakap you shouldn’t wear it. Tahukah doct tu bahawasanya aku ni kinda person yang can go out without wearing compact powder but I couldn’t bear within a second to go out without my eyeliner. Nampak x betapa pentingnya eyeliner tu dalam hidup aku. Aku memang xboleh hidup tanpa eyeliner, kalo aku xpakai eyeliner, mata aku dah macam orang Chinese dah, kemain sepet sampai xnampak aku punya mata. Dulu, kengkawan sekolah rendah aku panggil aku ‘tokpek’. Eyeliner sangat laa penting bagi aku, tu laa satu satunya make up yang aku pakai. 

Me, without eyeliner and bare face. can you see how small my eyes are? T____T

Me, with eyeliner, see! that eyeliner works in point out my eyes, I think.
Aku rasa macam nak menangis sambil hentak hentak kepala dekat dinding sampai berdarah lencun and hentak hentak kaki sampai berlubang lantai simen clinic tu, like seriously. T____T Dalam aku tengah sedih tu, aku cakap laa kat doct bahawasanya aku ada Eczema, kemain panjang aku explain dekat dia aku punya bersin sampai nak tercabut hidung pepagi pastu hidung aku gatal cam mintak dicabut and ganti dengan hidung Encik KyuHyun Mr. Simple aku je. Xtermasuk lagi aku punya mata punya kisah before ni, yang bengkak bagai mata ikan kembung kena sawan, merah macam mata vampire minum darah jer. Sebenarnya motif aku nak suruh doct tu paham yang aku xde allergic dengan eyelinernya tapi ni semua eczema punya pasal. So jangan salahkan eyeliner aku, salahkan eczema aku. Eczema! Sila bertanggungjawab ye, jangan nak put the blame on eyeliner. Lepas tu, disebabkan aku ada masalah rabun, so aku tanya laa doct tu pasal contact lens.

Me: doct, I’ve been thinking on wearing contact lens since I've got this short-sightedness problem like in critical stage, I couldn’t even see something a meter far from me.
Doctor: ohh you shouldn’t, I suggested you wear glasses instead bcoz you've got that kind of eyes problem. I’m afraid that lenses may affect your eyes and it'll become even worse. Just wait until your eyes are really okay. 
this is how will I look if I'm wearing glasses in future, for me, I think I look like I'm in my 25 old.
*Pang!!!!!!!* sekali lagi aku rasa macam pipi aku ditampar oleh tangan uncle Hagrid’s Harry Potter. Ni laa yang dinamakan sudah jatuh ditimpa KLCC pulak. Retak empat juta kuasa lapan hati aku. Aku memang dah seadanya xsuka pakai glasses. Tetiba aku rasa kesian gila kat diri aku, rasa macam nak hug diri sendiri tight tight and cakap sabar laa Aen, ni semua dugaan. Seriously, that eczema really put me in misery. Pape pon aku kena sabar, sebab ni semua ujian Allah, He wanna test me and see how I overcome this problem. 

that girl, Farahin or Mc Key. she's the one who gave me that eczema. Well, thanks alot friend. I love you till the end. T___T
Panjang laa pulak aku berceloteh kali ni, tapi bila pulak aku pernah cakap sikit je, even nak tidur malam pon aku boleh lagi cakap pot pet pot pet, yang kesiannya roommates aku laa, kalo kat highschool dulu dormmates aku. Bila laa aku nak jadi pendiam and cool. -_____- macam impossible je. Btw, I’ll end here, whose reading this, keep supporting me. Go go Aen!!! Bubbye!! >______<