Tuesday, April 24, 2012

First Impression on A First Step


Assalamualaikum! Haeip! *lelambai sambil shuffle* buka lagu Party Rock Anthem kuat-kuat. Pastu shuffle ikut suka ati, asalkan nampak kaki tu gerak xtentu hala dah ok laa tu, good job dah, boleh sangat dah kalau nak panggil shuffle jugak tu. Tapi jangan buat depan roomates kalo x kompem makan kasut size 6. Bhahaha..

Ni laa roomates aku! lawa-lawakan. Yang shawl pink lembut tu, Akma, yang shawl biru tu, Roza, yang shawl hijau tu Ieda and yang shawl pink terang tu, pemilik ini blog!
Entry lepaskan aku tulis pasal aku punya Doa dimakbulkan. Rasa macam nak share laa feeling aku mula-mula masuk CFSIIUM ni. Bhahaha. *eh, eh kau Nor Ain Elias gedik je, bajet orang kisah* cepat boooooo!! Xbecaro! Bhahaha. When I took my first step in CFSIIUM, aku like memang xsuka gila dengan suasana tempat ni, rules and regulation tempat ni and macam-macam lagi laa. Like seriously aku benci CFSIIUM. I was keep thinking that I don't belong here; I don’t suit here and everything bout here I don't like it. 

Masa minggu Ta’aruf lagi, mulut aku dah start complain dah, kenapa perlu buat macamni, kenapa kita kena buat tu, kenapa tu, kenapa ni, semua kenapa laa. Kenapa!!!! *sambil menjerit kuat-kuat*. Tetiba kena sekeh kepala oleh roomates yang comel. T_____T . Xingat, korang mesti bengong kejapkan nak pikir ta’aruf tu aper, ta’aruf tu minggu orientasi laa. See, kelas gitu nama dia. Hengkau hado?! Bhahahaha. Yang paling aku xsuka dulu, pi kelas kena pakai baju kurung je, da laa stock baju kurung aku xsampai satu dozen! Acanor ehh tu? Pastu, mula-mula boleh pakai shawl, alih-alih, shawl is not allowed laa pulak. Mengamuk sakan aku, balik tu, laju-laju je aku post kat Facebook mengamuk. Bhahaha. Nampak x permainan kat situ. Padahal kurang kasih sayang aku ni. Bhahaha.

Haaa!! Ni semua dak-dak kelas english aku. letih laa nak kenalkan sesorang. Tapi yang penting diorang semua sangat laa cute! Yang dak laki tengah amik gambar tu name dia INSANE! bhahahah. jangan marah Is! >___<
Sambung mengumpat balik, haa, pastu, aku kena laa plak two years program untuk asasi dek kerana kebengapan aku yang amat dalam bahasa inggeris. T____T. Memang sadis arr hidup aku time tu. Ayat nak nampak sadis je ko Jah! Booooooo Nor Ain Elias!!! Xbecaro kawe! And sambung balik, aku memang banyak arr xpuas ati dengan CFSIIUM ni, dah laa system macam boarding school je. Boleh balik rumah hari Sabtu and Ahad je. Kalo nak outing makesure balik sebelum kul 11 malam sebab tu dah time curfew. See! Samakan dengan boarding school.

Jeng! Jeng! Jeng! Macam ni laa kena pakai kalo korang nak keluar. Boleh je pakai seluar, tapi makesure baju labuh, kalo x, melayang laa 50 hengget anda! wakakakaka
But! As I have to stay here for a long period, dua tahun tu lama weii!! Boleh siap satu rumah dah kalau bina. Walaupon ayat tu macam xda kaitan, tapi xpe laa. Hado aku kesah! Bhahaha. Bila dah stay lama, I’m trying to force myself, don’t just see the negative side of here, but try to find its positive ones at least. So aku try laa tengok-tengok jugak positive sides, memang banyak laa kan. Banyak sangat kebaikan CFSIIUM ni tahu. That's why orang cakap, jangan terus benci something tu sebab kite xsuka, tapi try tengok dia punya kebaikan jugak. Now I realized, yess!!! I belong to CFSIIUM! 

End for this entry! Panjangkan, mesti siapa-siapa baca blog ni bosankan. Maafkan saya T____T. Keep supporting me taw! Bubbyeeeee!! >______<